Vakuutukset ja lisenssit

Vaikka karatessa loukkaantumisia tapahtuu harvoin ja harjoittelussa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen, haavereita ei aina voi välttää.

Kunnollinen lämmittely ja venyttely ovat tärkeitä lihasvammojen ehkäisyssä. Omien taitojen ja rajojen tunteminen on toinen olennainen asia. Harjoituskumppanin kunnioittaminen ja liian rajujen otteiden välttäminen ovat niin ikään keskeisen tärkeitä. Lisäksi karatekan on ottelutilaiteissa syytä suojata itsensä asianmukaisin suojuksin.

Siltä varalta, että varovaisuudesta huolimatta jotain sattuu, Gijomonkai edellyttää, että karatekalla on voimassa oleva vakuutus joko karateliiton tai oman yhtiön kautta. Lisäksi edellytämme voimassaolevaa Suomen Karateliiton lisenssiä. Lisenssi hoidetaan itse kunkin harrastajan toimesta.

Uusi lisenssi- ja vakuutuskausi alkaa! Seura edellyttää kaikilta jäseniltä voimassa olevaa Suomen Karateliiton lisenssiä. Lisäksi kaikilla tulee olla voimassaoleva vakuutus joko Karateliiton kautta tai omasta vakuutusyhtiöstä, joka kattaa karaten harjoittelun. Alla tietoa liitolta:

 

Uusi lisenssikausi käynnistyy 1.1.2021. Voidaksemme parhaiten palvella jäsenseurojamme ja tarjota kaikille mahdollisuuden edulliseen lisenssiin ja vakuutusturvaan olemme uudistaneet lisenssikäytäntöämme.

 

Jatkossa lisenssikausi on aina kalenterivuosi (1.1.-31.12.). Siirtyessä tähän uuteen käytäntöön, tarjosimme syksyn ajalle poikkeuksellisesti lyhyen kauden (1.8.-31.12.) lisenssin.

Mikä lisenssi ?

Lisenssiä voisi kuvailla seuraavilla termeillä: liiton jäsenseuran jäsenen rekisteröintimaksu tai  palvelumaksu. Se on tärkeä myös lajin vaikuttavuuden kannalta. Lajien vaikuttavuutta ja virallisia harrastajamääriä mitataan maassamme rekistereidyillä harrastajilla. Lisenssiin voi liittää myös juuri kamppailulajeille suunnatun edellisen ja kattavan vakuutuksen.

Lisensseistä kertyvät tulot ohjataan karaten, ju-jutsun ja taidon kehittämiseen koko maassa. voidaan parantaa viestintää ja järjestää leirejä, tukea koulutustilaisuuksia tai muilla tavoin tehdä yhteistyötä seurojen kanssa.

Lisenssi on ’lupa harrastaa ’– eli se on kaikille karaten, taidon ja hokutoryu ju-jutsun harrastajille pakollinen harrastajien rekisteröitymismaksu. Rekisteröityneiden jäsenten määrä on keskeinen mittari myös liiton valtionavun turvaamiselle.

”Lisensseistä kertyvät tulot ohjataan karaten, ju-jutsun ja taidon kehittämiseen koko maassa.”

Lisenssi vaaditaan seuraavilta:
– Jäsenseurassa harrastava lapsi, aikuinen tai nuori
– Seuran tai liiton valmentaja ja/tai ohjaaja
– Tuomari/ kilpailija
– Liiton kouluttaja ja/tai luottamushenkilö

Lisenssin myötä saat osallistumisoikeuden Suomen Karateliiton tapahtumiin (seuraharjoitukset, leirit, kilpailut sekä muut tapahtumat).

Lisenssillisenä pysyt mukana menossa – saat ajankohtaiset uutiskirjeet sähköpostiisi säännöllisesti.

Lisenssin hankkimisen yhteydessä suositellaan kamppailijan vahingot kattavan Sporttiturva-vakuutuksen ostamista.

HUOM!
Osallistuessasi Suomen Karateliiton järjestämiin tilaisuuksiin sinulla tulee olla voimassa oleva lisenssi. Myös kaikkien karate, taido- ja ju-jutsuseurojen järjestämissä harjoituksissa on oltava voimassa oleva lisenssi. Harrastajia suositellaan huolehtimaan myös vakuutusturvastaan heti kauden alusta. Lisenssittömän henkilön osallistuminen Suomen Karateliiton tapahtumiin voidaan evätä.

HANKI LISENSSIN KAVERIKSI VAKUUTUS, joka kattaa yllättävätkin tilanteet
Vaihe 1 – Valitse itsellesi tai lapsellesi sopiva lisenssi
Vaihe 2 – Valitse sopiva vakuutus lisenssin kaveriksi

 

Lisenssin yhteydessä sinulla on mahdollisuus hankkia itsellesi laaja vakuutusturva, joka on  suunniteltu nimenomaan kamppailulajien tarpeisiin. Myös vakuutuksen voimassaoloaika on jatkossa kalenterivuosi (1.1.-31.12.).

HUOM: Sporttiturvan voit hankkia VAIN mikäli sinulla on lisenssi.

 

Oman lisenssisi voit hankkia Suomisportin kautta vaikka heti!

 

Tästä linkistä tarkat ohjeet: LINKKI