Vakuutukset ja lisenssit

Vaikka karatessa loukkaantumisia tapahtuu harvoin ja harjoittelussa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen, haavereita ei aina voi välttää.

Kunnollinen lämmittely ja venyttely ovat tärkeitä lihasvammojen ehkäisyssä. Omien taitojen ja rajojen tunteminen on toinen olennainen asia. Harjoituskumppanin kunnioittaminen ja liian rajujen otteiden välttäminen ovat niin ikään keskeisen tärkeitä. Lisäksi karatekan on ottelutilaiteissa syytä suojata itsensä asianmukaisin suojuksin.

Siltä varalta, että varovaisuudesta huolimatta jotain sattuu, Gijomonkai edellyttää, että karatekalla on voimassa oleva vakuutus joko karateliiton tai oman yhtiön kautta. Lisäksi edellytämme voimassaolevaa Suomen Karateliiton lisenssiä. Lisenssi hoidetaan itse kunkin harrastajan toimesta.

Uusi lisenssi- ja vakuutuskausi alkaa! . Alla tietoa liitolta:

Mikä lisenssi?

Lisenssiä voisi kuvailla seuraavilla termeillä: liiton jäsenseuran jäsenen rekisteröintimaksu tai  palvelumaksu. Se on tärkeä myös lajin vaikuttavuuden kannalta. Lajien vaikuttavuutta ja virallisia harrastajamääriä mitataan maassamme rekistereidyillä harrastajilla. Lisenssiin voi liittää myös juuri kamppailulajeille suunnatun edellisen ja kattavan vakuutuksen.

Lisensseistä kertyvät tulot ohjataan karaten, ju-jutsun ja taidon kehittämiseen koko maassa. Niillä voidaan parantaa viestintää ja järjestää leirejä, tukea koulutustilaisuuksia tai muilla tavoin tehdä yhteistyötä seurojen kanssa.

Karateliiton jäsenseuraan kuuluvalla karate, taidon tai Ju-Jutsun harrastajalla tulee olla voimassa oleva Karateliiton lisenssi.

Lajien kehittäminen Suomessa

Lisensseistä saadut tuotot käytetään suomalaisen karaten, taidon ja ju-jutsun kehitystyöhön. Karateliitto pyrkii parantamaan palvelujaan kaikilla alueilla siten, että pystymme tukemaan seuroja entistä paremmin harjoitus-, valmennus-, koulutus- ja kilpailutoiminnassa.

Edulliset vakuutukset harrastajille

Karateliiton tarjoama lisenssi- ja vakuutuspaketti on räätälöity juuri kamppailijan tarpeita vastaavaksi yhteistyössä Pohjolan kanssa.

 

Tässä linkki Suomen Karateliiton sivuille